Oikeuskasvatusta koululaisille
Oikeuskasvatusta koululaisille
Asianajajakunta tarjoaa maksuttomana vapaaehtoistyönä kouluille oikeuskasvatustunteja, joilla kerrotaan perusasiat suomalaisesta oikeusjärjestelmästä. Tämän lisäksi yläkoululaisten kanssa keskustellaan nettikäyttäytymisestä ja siitä aiheutuvista seuraamuksista: Mitä tietoja nettiin ei kannata laittaa? Entä mitä nettikiusaamisesta voi seurata?
Lukiolaisten kanssa puolestaan keskustellaan sopimuksista ja niiden vaikutuksesta lukiolaisten elämässä: Mitä työsopimuksessa tulisi olla? Mitä pitäisi huomioida verkkokauppaostoksilla?

Opettajille
Haluatko tilata oikeuskasvatusoppitunnin kouluusi? Lähetä meille pyyntö ajankohtaehdotuksineen osoitteeseen viestinta@asianajajaliitto.fi.
Kerro samalla, jos koulussa tai luokalla on tullut esiin käytännön esimerkkejä oppituntien aiheisiin – esimerkiksi nettikiusaamiseen – liittyen. Näin luennoitsija voi valmistautua tilaisuuteen parhaiten.
Välitämme pyynnöt alueellisesti oikealle paikallisosastollemme ja pyydämme sitä olemaan suoraan yhteydessä opettajaan kouluvierailun yksityiskohtien sopimiseksi.
Asianajajille ja juristeille
Oppitunteja voivat pitää asianajajat ja asianajotoimistojen muut juristit. Oletko kiinnostunut antamaan oikeuskasvatusta kouluissa tai onko sinulla jo mielessä tuttu koulu, jossa haluaisit vierailla? Ota yhteyttä oman osastosi koulutusvastaavaan!
Oikeuskasvatusoppituntien esitykset:
Oikeuskasvatus, yläkoulut (ppt)
Rättsfostran, hogstadieskola (ppt)
Voit ladata esitykset oheisista linkeistä. Kalvoihin on lisätty tarkentavia muistiinpanoja oppitunnin pitäjän avuksi. Tutustu materiaaliin ennen oppituntia ja juttele myös opettajan kanssa tämän mahdollisista erityistoiveista. Tällöin voit keskittyä kertomaan halutusta aiheesta enemmän ja jättää jotkin muut osiot kevyemmälle käsittelylle.
Viestintä
Oikeuskasvatuksen tunniste sosiaalisen median kanavissa on #oikeuskasvatus.
Lisätietoja
Asianajajaliiton viestintä: viestinta@asianajajaliitto.fi.
Mikä on asianajaja?
Tiedätkö mitä eroa on juristilla, lakimiehellä ja asianajajalla?