Skip to main content

Suorita asianajajatutkinto

Mikä on asianajajatutkinto?

Asianajajatutkinto on Suomen Asianajajaliiton järjestämä arvostettu ammatillinen tutkinto juristeille. Sen voi joustavasti suorittaa lähes kokonaan verkossa. Tutkinnon suorittaminen on yhtenä edellytyksenä asianajajan ammattinimikkeen saamiselle. Myös muut kuin asianajajaksi haluavat juristit voivat suorittaa tutkinnon täydennyskoulutuksena. Asianajajatutkinnon suorittanut saa oikeudenkäyntiavustajaluvan ilman työkokemusta, mikäli luvan muut edellytykset täyttyvät. Luvan myöntää oikeudenkäyntiavustajalautakunta.

 

 

Asianajajatutkinto on suoritettu, kun kaikki kolme osaa on läpäisty hyväksytysti. Osat voi suorittaa missä tahansa järjestyksessä, mutta tutkintolautakunta suosittelee, että kirjallinen koe suoritetaan ennen eettistä osaa. Asianajajatutkinnon tai sen osan hyväksytty suoritus ei vanhene. Todistus tutkinnon suorittamisesta postitetaan automaattisesti, kun kaikki osat on suoritettu. Tutkinnon osat järjestetään vähintään kaksi kertaa vuodessa verkossa ja Helsingissä.

Voit suorittaa asianajajatutkinnon, jos…

Mitä tutkinto maksaa?

Asianajajatutkinnon kaikkien kolmen osan suorittaminen maksaa yhteensä 1 450 euroa. Ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen tutkinnon kustakin osasta toimitetaan lasku joko verkkolaskuna tai sähköpostitse. Laskun maksaminen eräpäivään mennessä on edellytys tutkinnon osiin osallistumiselle ja niiden hyväksytylle suorittamiselle.

 

Hinnat

  • Kirjallinen koe 150 euroa.
  • Eettinen osa 625 euroa.
  • Oikeudenkäyntiosa 675 euroa.

 

* Huom! Hinnoissa ei ole eritelty arvonlisäveroa, koska Asianajajaliitto ei ole alv-maksuvelvollinen.

Peruutusehdot

Ilmoittautuminen on henkilökohtainen. Tutkinnon osan voi peruuttaa ilman kuluja ko. osalle vahvistetun ilmoittautumisajan kuluessa. Ilmoittautumisajan päätyttyä tehdyistä peruutuksista peritään ko. tutkinnon osan maksu kokonaisuudessaan. Mikäli peruuttaminen ilmoittautumisajan päätyttyä johtuu lailliseen esteeseen rinnastettavasta syystä, ei maksua peritä. Peruuttaminen tulee tehdä ilmoittauduttaessa saadun linkin kautta.

Ilmoittaudu tutkintoon

Ilmoittauduthan asianajajatutkintoon viimeistään ilmoittautumislomakkeella ilmoitettuun määräaikaan mennessä. Huomaathan, että ilmoittautumisen tulee määräpäivänä olla kirjattu järjestelmään viimeistään klo 23.58:59, jotta se rekisteröityy. Myöhässä tapahtuneita ilmoittautumisia ei hyväksytä ilman lailliseen esteeseen rinnastettavaa syytä. Ilmoittautuminen alkaa viimeistään kaksi kuukautta ennen tutkinnnon osan alkamista tai koepäivää.

Pääset ilmoittautumaan tutkintotilaisuuksiin kunkin tilaisuuden kohdalla olevan ilmoittautumislinkin kautta. Ilmoittautuminen on rekisteröity, kun olet saanut vahvistusviestin. Ilmoittautumisen tulee olla lähetetty määräaikaan mennessä. Mikäli et saa vahvistusviestiä, tarkistathan ensin roskapostin. Jos viestiä ei löydy sieltäkään, ota heti yhteyttä meihin: tutkinto@asianajajaliitto.fi.

 

Katso tulevat tutkintopäivät ja ilmoittaudu mukaan tapahtumakalenteristamme!