Skip to main content

Oikeudenkäyntiosa

Asianajajatutkinnon oikeudenkäyntiosa

Asianajajatutkinnon oikeudenkäyntiosa valmentaa sinua oikeudenkäyntiasiamiehen tehtäviin ja sen tavoitteena on kehittää samalla oikeudenkäyntikulttuuria, asiamiestaitojen arvostusta ja asianajajan ammatti-identiteettiä. Oikeudenkäyntiosa on intensiivinen kokonaisuus, joka koostuu noin 10 viikkoa kestävistä verkko-opinnoista, yhdestä harjoittelupäivästä etätoteutuksena sekä yhdestä lähikoulutuspäivästä Helsingissä. Oikeudenkäyntiosa järjestetään kaksi kertaa vuodessa, keväisin ja syksyisin.

Verkko-opinnot sisältävät kirjallisia tehtäviä, kuten haastehakemuksen, vastauksen ja oikeudenkäyntisuunnitelman laatimisen. Tehtävät tulee suorittaa sähköisessä oppimisympäristössä annettuun määräpäivään mennessä. Tehtävien määräpäivät ovat ehdottomia. Varaathan verkko-opintoihin siis riittävästi aikaa.

Etätoteutuksena järjestettävässä harjoittelupäivässä pääset harjoittelemaan asiamiestaitoja käytännössä. Oikeudenkäyntiosa huipentuu seminaaripäivään Helsingissä, jossa kuulet alan parhaiden asiantuntijoiden luentoja ja esityksiä. Huomioithan, että harjoittelu- ja seminaaripäivässä on läsnäolovelvollisuus, mikä on oikeudenkäyntiosan suorittamisen edellytys.

Jokaisen tulee ilmoittautuessaan valita vaihtoehdoista itselleen sopivin harjoittelupäivä sekä itseä kiinnostavin aihe kaikille yhteisen seminaaripäivän teemoista.

Ilmoittautuneille toimitetaan oppimisympäristön käyttöön tarvittavat tunnukset ja ohjeet hyvissä ajoin ennen verkko-opintojen alkua. Mikäli sinulla on kysyttävää oikeudenkäyntiosasta, vastaamme mielellämme osoitteessa tutkinto@asianajajaliitto.fi.

 

Oikeudenkäyntiosan harjoittelu- ja seminaaripäivän ohjelma (pdf)

 

Katso tulevat tutkintopäivät ja ilmoittaudu oikeudenkäyntiosaan  tapahtumakalenteristamme!