Skip to main content

Green Office

Green Office

Olemme olleet osa Green Office -verkostoa jo vuodesta 2020. Green Office on WWF:n ympäristöjärjestelmä, joka ohjaa vähentämään työpaikkojen haitallisia ympäristövaikutuksia, kuten energian ja materiaalien ylikulutusta.

Ympäristöjärjestelmätyössä organisaation tulee täyttää tietty ympäristönsuojelullinen minimitaso. Organisaatio saa tarkastuksen läpäistyään Green Office -sertifikaatin, mikä kertoo organisaation ympäristötyön korkeasta laatutasosta. Merkin ylläpitäminen edellyttää, että ympäristötyötä kehitetään jatkuvasti.

Ympäristövastuu Asianajajaliiton arjessa

Suurin osa kokouksistamme pidetään etäkokouksina, jotta vältämme matkustukseen liittyviä päästöjä. Toimistomme kokouslaitteisto on suunniteltu tukemaan hybridikokouksia, ja koulutuksiimme voi lähes poikkeuksetta osallistua myös etänä. Suosimme julkisia liikennevälineitä kaikissa henkilöstön ja luottamushenkilöiden työmatkoissa ja kannustamme henkilöstöä ympäristöystävälliseen liikkumiseen myös vapaa-aikana. Olemme osallistuneet jo useampana vuonna Kilometrikisaan, ja liikunta- ja kulttuurietua voi meillä hyödyntää myös työmatkoihin.

Toimistomme paperinkulutus on ollut verrattain suurta ennen keväällä 2021 käyttöön otettua sähköistä asiointia ja dokumentinhallintajärjestelmää. Tulostimiin on asetettu oletukseksi kaksipuoleinen tulostus ja henkilökohtaisista tulostimista on luovuttu.

Työyhteisön motivointi ja ohjeistaminen ympäristötyöhön on erittäin tärkeää kaikkien tavoitteiden saavuttamiseksi. Ympäristövastuu on meillä luontaisesti mukana työarjessa, on kyse sitten matkustamisesta, kokoustarjoiluista tai energiatehokkaasta toimistosta.