
Pride
Asianajajaliitto on Priden kumppani
Helsinki Pride -viikkoa vietetään 26.6–2.7.2023. Olemme ylpeydellä tapahtuman kumppani kolmatta vuotta peräjälkeen.
Ylpeydellä kumppanina
Asianajajaliitto edistää toiminnallaan kaikille kuuluvien perus- ja ihmisoikeuksien toteutumista sekä puolustaa oikeusvaltioperiaatteita oikeusolojen kehittäjänä. Helsinki Priden kumppanina haluamme kiinnittää huomiota erityisesti seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen perus- ja ihmisoikeuksien toteutumiseen, mutta myös muistuttaa yhdenvertaisuudesta lain edessä.
Mitä teemme Pride-viikolla ja sen ulkopuolella
Maksuton asianajajapäivystys
Mietityttääkö esimerkiksi naimisiin meno ja siihen liittyvät oikeudelliset kysymykset? Haluaisitko teettää testamentin, mutta et tiedä miten lähteä liikkeelle? Oletko joutunut rikoksen kohteeksi tai onko sinua syrjitty työelämässä?
Erityisesti lhbtiq+-ihmisille suunnatussa asianajajapäivystyksessä saa maksutonta neuvontaa kaikissa oikeudellisissa asioissa to 29.6.2023.
Katso tarkemmat tiedot tapahtumakalenterista
Verkkokoulutus monimuotoisten perheiden juridiikasta – hyödynnä kesätarjous
Millaisia erilaisia juridisia ratkaisuja ja keinoja on käytettävänä perheellä, jossa on useita vanhempia ja eri vanhempien lapsia? Koulutuksessa saat välineitä asiakkaan tarpeiden ymmärtämiseen tarjotaksesi kokonaisvaltaisia ratkaisuja asiakkaan erilaiset perhesuhteet huomioiden. Kouluttajina ovat asianajajat Hanna Rahikka ja Marja Välilä sekä asiantuntija, psykoterapian maisteri Kaisa Niittynen Sateenkaariperheet ry:stä.
Hyödynnä nyt verkkokoulutusten kesätarjous: Alennuskoodilla KESÄ30 saat tämän verkkokoulutuksen 30 % alennuksella heinäkuun 2023 loppuun asti.
Katso lisätiedot koulutuksesta ja tartu tarjoukseen
Miksi keihäsmies heiluttaa sateenkaarilippua?
Asianajajaliitto liittyi Priden kumppaniksi 2021. Asianajajaliiton pääsihteeri Niko Jakobsson kertoi bloggauksessaan tuen taustoista. ”Tuemme Helsinki Pridea, koska asianajajien tehtävä on puolustaa perusoikeuksia ja turvata oikeudelliset palvelut jokaiselle. Kysymys on seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien ihmisten yhdenvertaisuudesta, mutta myös huomion kiinnittämisestä diversiteettiin ja inklusiivisuuteen.”