Konkurssipesän hoitajan palkkio maksetaan ennen massavelkoja, esim. oikeudenkäyntimaksuja

21.2.2024 | Oikeusuutiset

Markku Fredman

Pesänhoitopalkkio ja tuomioistuinmaksut vähävaraisessa konkurssipesässä

. . .  Vaasan hovioikeuden 2.2.2024 antama ratkaisu nro 31 asiassa S 23/208 vahvistaa konkurssiasiamiehen esittämän näkemyksen pesänhoitajan oikeudesta kohtuulliseen palkkioon ja asemasta separatistivelkojana suhteessa muihin massavelkojiin. Ratkaisussa hovioikeus toteaa, että käräjäoikeus on virheellisesti leikannut pesänhoitajan palkkiota tuomioistuinmaksujen määrällä. Koska konkurssipesä on ollut varaton ja pesänhoitaja on joutunut hakemaan muutosta palkkioonsa hovioikeudelta käräjäoikeuden virheellisen lain soveltamisen vuoksi, pesänhoitajalta ei konkurssiasiamiehen esittämän mukaisesti ole peritty oikeudenkäyntimaksua hovioikeudessa.

Konkurssiasiamiehen tiedote

Avainsanat

Tilaa
Ilmoita
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments