Liikennevakuutusyhtiö ei voinut rajata vastuutaan auton korjausajan pidentyessä varaosien saatavuusongelman johdosta

13.5.2024 | Oikeusuutiset

Markku Fredman

Liikennevahinkolautakunta: Käyttöhyödyn menetys. Seisonta-aika. Korjauksen viivästyminen varaosien saatavuusongelman vuoksi.

Täysistunto 10.4.2024,

Asiassa oli kysymys siitä, kuinka pitkältä ajalta ajoneuvon käyttöhyödyn menetys tuli korvata, kun korjausaika oli pitkittynyt osapuolten toimenpiteistä riippumattoman varaosien saatavuusongelman vuoksi. Lautakunta katsoi, ettei vakuutusyhtiö voinut rajoittaa korvausvastuutaan, vaikka varaosien saanti oli merkittävästi viivästynyt. Korjauksen viivästymisen syyksi ei ollut osoitettu niin ennalta-arvaamatonta ja poikkeuksellista syytä, että vakuutusyhtiö voisi sen perusteella rajoittaa korvausvastuutaan.

LV 23/808

Avainsanat

Tilaa
Ilmoita
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments