Oleskelulupahakemuksen yhteydessä voidaan päättää käännyttämisestä, vaikka hakijan turvapaikkaa koskeva hakemus on eri asiana vireillä

16.10.2023 | Oikeusuutiset

Markku Fredman

KHO:2023:91 Ulkomaalaisasia – Oleskelulupahakemuksen hylkääminen – Käännyttäminen – Kansainvälistä suojelua koskeva valitus vireillä

Maahanmuuttovirasto oli hylännyt Irakin kansalaisen A:n perhesideperusteisen oleskelulupahakemuksen tilanteessa, jossa A:n kansainvälistä suojelua koskeva valitus oli vireillä hallinto-oikeudessa. Valituksen vireillä olo ei estänyt Maahanmuuttovirastoa arvioimasta oleskelulupa-asian yhteydessä, täyttyivätkö A:n kohdalla ulkomaalaislain mukaiset edellytykset hänen käännyttämiselleen ja maahantulokieltoon määräämiselleen. Kansainvälistä suojelua koskevan valituksen vaikutus tuli otettavaksi huomioon siinä, miten päätös käännyttämisestä voitiin panna täytäntöön.

KHO:2023:91

Avainsanat

Tilaa
Ilmoita
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments