Syyttäjällä ei ole toimivaltaa päättää esitutkintaa rajoittamispäätöksellä, jos ei ole syytä epäillä rikosta

20.9.2023 | Oikeusuutiset

Markku Fredman

Apulaisvaltakunnansyyttäjän sijainen kumosi aluesyyttäjän tekemät ei näyttöä -perusteiset esitutkinnan rajoittamispäätökset ja hylkäsi tutkinnanjohtajan rajoittamisesityksen syyttäjän toimivaltaan kuulumattomana.

Aluesyyttäjä oli menetellyt virheellisesti päättäessään lopettaa esitutkinnan tutkinnanjohtajan rajoittamisesityksessä epäiltynä tietosuojarikoksena käsitellyn menettelyn osalta.

Syyttäjällä ei ollut esitutkintalain 3 luvun 10 §:n mukaista toimivaltaa esitutkinnan päättämiseen hänen katsottuaan, ettei asiassa ollut syytä epäillä tutkinnanjohtajan rajoittamisesityksessä tarkoitettua tai muutakaan mahdollista rikosta. 

Apulaisvaltakunnansyyttäjän sijainen kiinnitti aluesyyttäjän huomiota siihen, että syyttäjän tulee hylätä tutkinnanjohtajan rajoittamisesitys, mikäli asiassa ei ole syyttäjän mielestä syytä epäillä rikosta. 

Tiedote

Avainsanat

Tilaa
Ilmoita
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments