Konkurssien määrä viidenneksen kasvussa vuoden ensimmäisellä puoliskolla

5.7.2023 | Oikeusuutiset

Markku Fredman

Tammi–kesäkuussa 2023 asetettiin konkurssiin 1.325 yritystä. Vuonna 2022 vastaavana ajankohtana aloitettiin 1.092 konkurssia, joten konkurssien määrä oli vuoden takaiseen verrattuna 21,3 prosentin kasvussa.

Vuoden toisen neljänneksen eli huhti–kesäkuun osuus aloituksista oli 638 kappaletta. Vuodentakaiseen (569) verraten kasvuprosentti toisella neljänneksellä oli 12,1. Konkurssien määrän kasvu loiveni alkuvuodesta. Vuoden ensimmäisellä neljänneksellä konkurssimäärät olivat olleet 31,4 prosentin kasvussa.

Tammi–kesäkuussa 2023 aloitettiin 159 yrityssaneerausta, mikä on 59,0 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin (100). Vuoden toisen neljänneksen osuus aloitetuista saneerausmenettelyistä oli 82 (2022: 54). Aktiivisuus yrityssaneerausten aloituksissa pysyi alkuvuoden korkealla tasolla. Saneerausmenettelyjen kokonaismäärä on kuitenkin kohtalaisen pieni, mikä on otettava huomioon määrien kasvuprosenttia tarkasteltaessa. Pienetkin absoluuttiset muutokset voivat näkyä suurena prosentuaalisena kasvuna.

Tiedote

Avainsanat

Tilaa
Ilmoita
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments