Konkurssiasiamiehen toimiston toimintakertomus 2022 on julkaistu

29.3.2023 | Oikeusuutiset

Markku Fredman

Epävarma taloudellinen tilanne, koronaviruspandemiaa seurannut Venäjän hyökkäyssotaan liittyvä energiakriisi sekä voimakas inflaatio ovat vaikuttaneet yritysten taloudelliseen tilanteeseen ja maksukyvyttömyysmenettelyjen määrään. Konkurssiasiamiehen toimiston (KAM) näkökulmasta tämä globaali muutos on vaikuttanut valvottavana olevien konkurssipesien määrän kasvuun. Riski maksukyvyttömyysmenettelyjen määrän kasvamisesta on edelleen olemassa, kun otetaan huomioon vallitseva talouden epävarmuus ja se, että osa yrityksistä on tuettuna selvinnyt tähän tilanteeseen edeltävästä pandemian ajasta. KAM on seurannut ja seuraa tiiviisti maksukyvyttömyysmenettelyjen kehitystä. Konkurssihakemuksia tehtiin vuonna 2022 yhteensä 2 656 kappaletta (2 473), mikä on 7,4 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin. Vuonna 2022 aloitettiin 2 189 (1 945) konkurssimenettelyä. Aloitettujen konkurssien määrä kasvoi edellisvuoteen verrattuna 12,5 prosentilla.

Yrityssaneerausten määrä on ollut tavanomaisella tasolla. Yrityssaneeraushakemusten määrä oli vuonna 2022 yhteensä 339 (331), mikä on 2,4 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin. Aloitettujen saneerausmenettelyjen määrä oli 209 kpl (221), mikä on puolestaan 5,4 prosenttia vähemmän kuin edellisenä vuonna.

Konkurssiasiamiehen toimiston toimintakertomus 2022

Avainsanat

Tilaa
Ilmoita
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments