Useat pahoinpitelyllä aiheutetut luunmurtumat eivät yhdessä olleet lain tarkoittama “vaikea ruumiinvamma”

20.12.2022 | Oikeusuutiset

Markku Fredman

KKO:2022:80 Pahoinpitely – Törkeä pahoinpitely – Rangaistuksen määrääminen – Rangaistuksen mittaaminen

A oli tehnyt ruumiillista väkivaltaa B:lle tämän asunnossa siten, että A oli joko potkaissut tai lyönyt B:tä tylpällä astalolla yllättäen takaapäin päähän, minkä jälkeen A oli nastoilla varustetut turvakengät jalassaan potkinut lattialla maannutta B:tä useita kertoja vartaloon, päähän ja raajoihin. Pahoinpitelyn seurauksena B:lle oli aiheutunut muun muassa noin 7 senttimetriä pitkä haava ja vajaan 7 millimetrin kallonmurtuma päähän, murtumat yhdeksään kylkiluuhun sekä murtumia selkärankaan.

Pahoinpitely oli katsottu tehdyksi erityisen raa’alla ja julmalla tavalla, ja A:n oli katsottu aiheuttaneen B:lle hengenvaarallisen tilan. Pahoinpitely oli katsottu myös kokonaisuutena arvostellen törkeäksi. Kysymys siitä, oliko B:lle lisäksi aiheutettu rikoslain 21 luvun 6 §:n 1 momentin 1 kohdassa tarkoitettu vaikea ruumiinvamma, sekä törkeästä pahoinpitelystä tuomittavan rangaistuksen mittaamisesta.

KKO:2022:80

Avainsanat

Tilaa
Ilmoita
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments