Myyjä velvoitettiin suorittamaan ostajalle vahingonkorvausta sopimusrikkomuksen perusteella – kiinteistöllä oli vastoin myyjän antamaa tietoa huonokuntoisessa säiliössä öljyä

25.4.2022 | Oikeusuutiset

Markku Fredman

Vaa­HO:2022:4 Kiinteistön kauppa – laatuvirhe – sopimuksen tulkinta – hinnanalennus – vahingonkorvaus – reklamaatio

Myyjä oli vakuuttanut, että kiinteistön alueella ei ole maaperää pilaavia aineita tai jätteitä. Hovioikeus katsoi, että myyjän olisi pitkän hallinta-aikansa ja kiinteistön käytön perusteella ainakin pitänyt olla tietoinen kiinteistön alueella sijaitsevasta huonokuntoisesta lämmitysöljysäiliöstä, jossa oli ollut huomattava määrä öljyä. Ostajan ei sen sijaan katsottu tienneen tästä virheestä kauppaa tehtäessä eikä sillä katsottu olleen velvollisuutta ryhtyä tarkastamaan kiinteistön ominaisuuksia vastoin myyjän antamia tietoja sekä nimenomaista vakuutusta. Myyjä velvoitettiin suorittamaan ostajalle vahingonkorvausta sopimusrikkomuksen perusteella. (eriävä mielipide)

Vaa­HO:2022:4

Avainsanat

Tilaa
Ilmoita
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments