KKO: Kaksi vuotta ehdotonta vankeutta kymmenistä kiristysrikoksista

16.2.2022 | Oikeusuutiset

Markku Fredman

KKO:2022:7 Rangaistuksen määrääminen – Rangaistuksen mittaaminen – Rangaistuslajin valinta – Kiristys

A:n syyksi oli luettu noin kolmen vuoden aikana tehdyt, eri asianomistajiin kohdistuneet 41 kiristystä ja 37 kiristyksen yritystä, joiden tekotapa oli samankaltainen. A oli saatuaan seuranhakupalstan välityksellä yhteyden asianomistajaan esiintynyt ensin nuorena tyttönä lähettäen asianomistajalle viestejä sekä valokuvia ja sitten tytön vanhempana esiintyen vaatinut asianomistajalta rahaa vastineeksi siitä, ettei tee asianomistajasta rikosilmoitusta tai julkista asiaa. Rikoksilla oli aiheutettu asianomistajille yhteensä 60 000 euron vahinko. Kysymys rangaistuksen määräämisestä.

KKO:2022:7

Avainsanat

Tilaa
Ilmoita
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments