EU-tuomioistuimelta kaksi EU-kansalaisen maastapoistamiseen liittyvää ennakkoratkaisua

29.6.2021 | Oikeusuutiset

Markku Fredman

Euroopan kansalaisuus – Unionin kansalainen, josta on tehty karkottamispäätös, voi saada uuden oleskeluoikeuden vastaanottavan jäsenvaltion alueella vasta päätettyään oleskelunsa tällä alueella tosiasiallisesti ja aidosti
 
Euroopan kansalaisuus – Yleiseen järjestykseen tai turvallisuuteen liittyvistä syistä unionin kansalaiselle ja hänen perheenjäsenilleen annetun maastapoistamispäätöksen täytäntöönpanotoimenpiteet voidaan katsoa oikeutetuiksi liikkumis- ja oleskeluvapauden rajoituksiksi silloin, kun ne perustuvat yksinomaan asianomaisen henkilön omaan käyttäytymiseen ja ovat suhteellisuusperiaatteen mukaisia

Avainsanat

Tilaa
Ilmoita
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments