Konkurssipesän hoitajan palkkio ei ollut selvästi kohtuuton, vaikka se perustui pesän rahaksimuuttoarvoon, jossa mukana kolmasosa perimättä olevasta vahingonkorvaussaatavasta

20.11.2020 | Oikeusuutiset

Markku Fredman

KKO:2020:86 Konkurssi – Pesänhoitajan palkkio – Palkkion kohtuullisuus

Konkurssipesän velkojat olivat loppukokouksessaan päättäneet pesänhoitajan palkkiosta tämän tekemän esityksen mukaisesti. Palkkio perustui laskelmaan, jossa pesän rahaksimuuttoarvoon oli otettu mukaan kolmasosa konkurssipesälle tuomitusta mutta perimättä olevasta vahingonkorvaussaatavasta. Konkurssiasiamies vaati hakemuksessaan, että palkkiota alennetaan. Palkkio oli muodostunut kohtuuttoman suureksi, koska perimättä olevaa vahingonkorvaussaatavaa ei olisi saanut konkurssiasiain neuvottelukunnan palkkiosuosituksen mukaan sisällyttää konkurssipesän rahaksimuuttoarvoon.

Kysymys siitä, oliko velkojainkokouksen vahvistama palkkio selvästi ylittänyt sen, mitä voidaan pitää kohtuullisena. (Ään.)

KKO:2020:86

Avainsanat

Tilaa
Ilmoita
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments