Myönnetty valituslupa: Saiko konkurssipesä pitää oikeusturvavakuutuskorvauksen – oliko asianajotoimistolla siihen parempi oikeus?

9.4.2024 | Oikeusuutiset

Markku Fredman

VL:2024-22: Vakuutussopimus – Oikeusturvavakuutus – Konkurssi

Asianajotoimiston asianajaja oli avustanut A Oy:tä välimiesmenettelyssä. Asianajotoimisto oli tehnyt A Oy:n puolesta oikeusturvavakuutuksen mukaisen oikeusturvailmoituksen, ja vakuutusyhtiö oli antanut 28.8.2020 myönteisen korvauspäätöksen, jonka se oli lähettänyt tiedoksi sekä asianajotoimistolle että A Oy:lle. A Oy oli asetettu konkurssiin 3.8.2021. Välitystuomio oli annettu 16.8.2021, ja A Oy:tä avustanut asianajaja oli 17.8.2021 toimittanut palkkiolaskunsa vakuutusyhtiölle. Vakuutusyhtiö oli maksanut vakuutuskorvauksen konkurssipesälle, joka oli kieltäytynyt maksamasta korvausta asianajotoimistolle.

Kysymys siitä, oliko asianajotoimistolla väittämänsä parempi oikeus A Oy:n oikeusturvavakuutuksesta maksettavaan vakuutuskorvaukseen ja oliko A Oy:n konkurssipesä velvollinen suorittamaan vakuutusyhtiöltä saamansa vakuutuskorvaussaatavan asianajotoimistolle.

VL:2024-22

Avainsanat

Tilaa
Ilmoita
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments