HelHO: Ei estettä tuomita huumausainerikoksesta, vaikka sama huume-erä ehkä onkin jo luettu syyksi aiemmassa tuomiossa

12.3.2024 | Oikeusuutiset

Markku Fredman

Hel­HO:2024:2 Rikosten yhtyminen – Rikoksen yksiköinti Syyteoikeus Huumausainerikos

A:ta syytettiin syyllistymisestä mahdollisesti samaan huumausaine-erään kohdistuvaan huumausainerikokseen sen jälkeen, kun hänet oli jo ehditty tuomita aiemmasta mahdollisesti samaan huumausaine-erään kohdistuneesta huumausainerikoksesta. Hovioikeus katsoi, että vaikka kyse olisikin samaan huumausaine-erään kohdistuneesta huumausainerikoksesta, erityisesti tekojen välillä kulunut aika ja niiden erillinen motivaatioperusta huomioon ottaen kyse oli uudesta ja erillisestä huumausainerikoksesta. Estettä syytteen tutkimiselle ja syyksilukemiselle ei tältä osin ollut.

Hel­HO:2024:2

Avainsanat

Tilaa
Ilmoita
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments