Kilpailuoikeus voi tietyissä tilanteissa soveltua myös yritysten menettelyihin työmarkkinoilla

19.1.2024 | Oikeusuutiset

Markku Fredman

Pohjoismaisten kilpailuviranomaisten tuore raportti korostaa, että kilpailuoikeutta voi tietyissä tilanteissa soveltaa myös yritysten menettelyihin työmarkkinoilla.

Työmarkkinat ja niillä tapahtuva toiminta on tyypillisesti rajattu kilpailulain soveltamisen ulkopuolelle. Soveltamisalan rajaus on kuitenkin kapea ja koskee ensisijaisesti työehtosopimusneuvotteluita.

Pohjoismaisten kilpailuviranomaisten raportti Competition and Labour Markets nostaa esiin esimerkkejä kilpailuoikeuden ja työmarkkinoiden yhtymäkohdista. Yritysten välinen yhteistyö työmarkkinoilla voi tietyissä tilanteissa olla kilpailulain vastaista.

Joint Nordic report 2024: Competition and Labour Markets

Avainsanat

Tilaa
Ilmoita
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments