Konkurssien määrä lähes neljänneksen kasvussa vuoden kolmannen kvartaalin jälkeen

3.10.2023 | Oikeusuutiset

Markku Fredman

Tammi–syyskuussa 2023 asetettiin konkurssiin 1 961 yritystä. Vuonna 2022 vastaavana ajankohtana aloitettiin 1 590 konkurssia, joten konkurssien määrä oli vuoden takaiseen verrattuna 23,30 prosentin kasvussa.

Vuoden kolmannen neljänneksen eli heinä–syyskuun osuus aloituksista oli 635 kappaletta. Vuodentakaiseen (498) verraten kasvuprosentti kolmannella neljänneksellä oli 27,5. Konkurssien määrä jatkoi kasvua ja erityisesti heinä- ja elokuun konkurssimäärät olivat korkeita verrattuna vastaavaan ajankohtaan edellisenä vuonna. Vuoden ensimmäisellä puoliskolla konkurssimäärät olivat olleet 21,3 prosentin kasvussa.

Tammi–syyskuussa 2023 aloitettiin 212 yrityssaneerausta, mikä on 50,40 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin (141). Vuoden kolmannen neljänneksen osuus aloitetuista saneerausmenettelyistä oli 52 (2022: 41). Aktiivisuus yrityssaneerausten aloituksissa pysyi alkuvuoden korkealla tasolla. Saneerausmenettelyjen kokonaismäärä on kuitenkin kohtalaisen pieni, mikä on otettava huomioon määrien kasvuprosenttia tarkasteltaessa. Pienetkin absoluuttiset muutokset voivat näkyä suurena prosentuaalisena kasvuna.

Konkurssiasiamiehen tiedote

Avainsanat

Tilaa
Ilmoita
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments