Vakuutusoikeuden päätös tapaturmaeläkkeen suuruuden määräytymisestä

18.8.2023 | Oikeusuutiset

Markku Fredman

Vakuutusoikeus: Tapaturmavakuutus – Ammattitauti – Tapaturmaeläke – Työkyvyn alentumisen määräytyminen – Työansioiden alentuminen 

A oli korvatun ammattitaudin aiheuttamien toimintakyvyn rajoitteiden vuoksi uudelleen koulutettu AMK-insinööriksi erityisalanaan LVI-suunnittelu. A työskenteli edellä mainittua koulutustaan vastaavassa työssä eikä hänen ansionsa kyseisestä työstä olleet olennaisesti alhaisemmat kuin mitä vastaavista töistä A:n koulutusta ja kokemusta vastaaville työntekijöille yleisesti maksetaan. Näin ollen vakuutusoikeus katsoi, että A:n tapaturmaeläkkeen suuruutta määriteltäessä ansiovertailussa hänen korvatun ammattitaudin ilmenemisen jälkeisenä ansiotasona oli pidettävä hänen nykyisessä työssään saamiaan todellisia työansioita.

VakO 22886:2021

Avainsanat

Tilaa
Ilmoita
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments