Tutkintavangin poliisivankilassa säilyttämisen jatkamista koskeva pyyntö on ratkaistava 168 tunnissa vangitsemispäätöksestä

29.6.2023 | Oikeusuutiset

Markku Fredman

KKO:2023:49 Pakkokeino – Tutkintavankeus – Tutkintavangin sijoittaminen

Tutkintavankeuslain 2 luvun 1 §:n 3 momentissa tarkoitettu seitsemän vuorokauden enimmäisaika päättyy 168 tunnin kuluttua siitä, kun tuomioistuin on päättänyt tutkintavangin sijoittamisesta poliisin ylläpitämään tutkintavankien säilytystilaan. Jos tutkintavankia on tarkoitus pitää poliisin säilytystilassa yhtäjaksoisesti yli seitsemän vuorokautta, tuomioistuimen tulee ratkaista säilytysajan pidentämistä koskeva pyyntö mainitun ajan kuluessa. Määräajan ylittämisestä ei kuitenkaan seuraa, ettei tuomioistuin voisi enää päättää säilytysajan pidentämisestä. (Ään.)

KKO:2023:49

Avainsanat

Tilaa
Ilmoita
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments