Konkurssiasiamies on päivittänyt ohjeen julkisselvityksessä noudatettavista periaatteista

22.5.2023 | Oikeusuutiset

Markku Fredman

Julkisselvityksissä noudatettavasta ohjeesta uusi versio

Konkurssiasiamies on päivittänyt ohjeen julkisselvityksessä noudatettavista periaatteista. Edellinen versio julkisselvittäjille osoitetusta ohjeesta oli vuodelta 2019. Ohjeistuksen päivittäminen tuli ajankohtaiseksi, kun julkisselvityksestä maksettavia palkkioita korotettiin syksyllä 2022.

Päivitetyssä ohjeessa korostetaan julkisselvittäjän velvollisuutta selonteoissa eritellä julkisselvityksestä aiheutuneet ja myös valtion varoista maksetut kustannukset laskukohtaisesti. Täsmällisten selontekojen ja tilitysten laatiminen helpottaa muun ohella sen arviointia, onko velkojille todennäköisesti kertymässä jako-osuutta. Tällöin julkisselvittäjän tulee järjestää konkurssivalvonta.

Konkurssin jatkamisesta julkisselvityksenä päättää käräjäoikeus konkurssiasiamiehen esityksestä. Julkisselvityksessä konkurssihallinnon päätösvalta on velkojien sijaan konkurssiasiamiehen määräämällä julkisselvittäjällä. Julkisselvitykseen määrätään vuosittain noin 50 konkurssia.

Julkisselvityksessa noudatettavat periaatteet 15.5.2023.pdf

Avainsanat

Tilaa
Ilmoita
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments