KKO tuomitsi jatkuvista myymälävarkauksista koventamisperustetta soveltaen neljä kuukautta vankeutta

16.5.2023 | Oikeusuutiset

Markku Fredman

KKO:2023:32 Varkausrikos – Varkaus – Näpistys – Rangaistuksen määrääminen – Rangaistuslajin valinta – Rangaistuksen mittaaminen – Koventamisperusteet

A oli anastanut vajaan kuuden kuukauden aikana 40 eri kerralla pääosin saman asianomistajan valintamyymälöistä alkoholia ja tupakkaa kerralla anastetun omaisuuden arvon vaihdellessa hieman alle 10 eurosta 44 euroon.

Korkeimman oikeuden ratkaisusta ilmenevillä perusteilla anastusten katsottiin perustuneen pitkäjänteiseen ja toisen omaisuudesta piittaamattomaan toimintatapaan, joten niitä ei katsottu kokonaisuutena arvostellen vähäisiksi. A:n syyksi luettiin 40 varkautta. (Ään.)

A:n aikaisempi samankaltainen rikollisuus huomioon ottaen rangaistusta määrättäessä sovellettiin koventamisperustetta, minkä vuoksi sakkorangaistusta ei katsottu riittäväksi seuraamukseksi. A tuomittiin hänen syykseen luetuista varkauksista yhteiseen 4 kuukauden vankeusrangaistukseen.

Ks. KKO:2011:66 KKO:2002:33

KKO:2023:32

Avainsanat

Tilaa
Ilmoita
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments