Pankki ei voinut vasta korkeimmassa oikeudessa vedota siihen, että ulosottomiehen myymän kiinteistön hinnanalennuksen myötä hinta ei peittänyt etuoikeussaatavaa

17.3.2023 | Oikeusuutiset

Markku Fredman

KKO:2023:22 Ulosottokaari – Ulosottovalitus – Oikeudenkäyntimenettely – Prekluusio

Ulosottomies oli myynyt velallisen omistaman kiinteistön vapaalla myynnillä. Ostajat olivat ulosottovalituksessaan vaatineet kiinteistön virheen perusteella kaupan kumoamista tai hinnanalennusta. Hovioikeus oli alentanut kauppahintaa. Vakuusvelkojana ollut pankki vetosi vasta Korkeimmassa oikeudessa muun muassa siihen, ettei alennettu kauppahinta peittänyt pankin etuoikeussaatavia.

Korkein oikeus katsoi, ettei kysymys ollut seikoista, jotka olisi tullut ottaa viran puolesta huomioon ulosottovalitusta käsiteltäessä. Pankilla ei ollut pätevää aihetta vedota kyseisiin seikkoihin vasta Korkeimmassa oikeudessa.

KKO:2023:22

Avainsanat

Tilaa
Ilmoita
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments