KKO: Kittilän hunnanhallituksen jäsenet syyllistyivät virka-aseman väärinkäyttämiseen

2.3.2023 | Oikeusuutiset

Markku Fredman

KKO:2023:17 Virkarikos – Virkavelvollisuuden rikkominen – Virka-aseman väärinkäyttäminen – Tahallisuus – Korotettu tahallisuusvaatimus – Laillisuusperiaate – Rikosoikeudellinen laillisuusperiaate

Z:n kunnan kunnanjohtaja P oli tehnyt tutkintapyynnön kuntakonserniin kuuluvan X Oy:n entisestä toimitusjohtajasta O:sta.Tietoisena O:ta koskevasta vakavasta rikosepäilystä kunnanhallituksen jäsenet ja varajäsenet A, B, C, D, E, F, G ja H päättivät kunnanhallituksen kokouksessa peruuttaa tutkintapyynnön ja antaa kunnan yhtiökokousedustajille omistajaohjauksen O:n palauttamiseksi X Oy:n toimitusjohtajan toimeen. Korkein oikeus katsoi ratkaisusta ilmenevillä perusteilla, että A, B, C, D, E, F, G ja H syyllistyivät virka-aseman väärinkäyttämiseen.

KKO:2023:17

Tiedote

Avainsanat

Tilaa
Ilmoita
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments