KKO: Ajo-oikeudettomuudesta ei ollut säädetty riittävän tarkasti – syyte hylättiin

21.2.2023 | Oikeusuutiset

Markku Fredman

KKO:2023:11 Liikennerikos – Kulkuneuvon kuljettaminen oikeudetta – Ajokielto – Laillisuusperiaate – Rikosoikeudellinen laillisuusperiaate

A oli määrätty määräaikaiseen ajokieltoon. Hänen ajokorttiaan ei ollut ajokiellon aikana saatu poliisin haltuun. A oli ajokiellon päättymisen jälkeen kuljettanut henkilöautoa. Tämän perusteella häntä syytettiin kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

Korkein oikeus katsoi, että rikoslain 23 luvun 10 §:n tunnusmerkistöön sisältyvästä ajo-oikeudettomuudesta ei ole tällaisen tilanteen varalta säädetty ajokorttilain 6 §:ssä rikosvastuun täyttymisen kannalta riittävän selvästi ja yksiselitteisesti. Syyte hylättiin. Ks. KKO:1994:143 (Ään.)

KKO:2023:11

Avainsanat

Tilaa
Ilmoita
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments