Tietosuojavaltuutetun toimistolta kaksi seuraamusmaksua tietosuojarikkomuksista

12.1.2023 | Oikeusuutiset

Markku Fredman

Yritys ei ollut pyytänyt palvelunsa käyttäjiltä yksilöityä suostumusta terveyteen liittyvien henkilötietotyyppien käsittelyyn. Tietosuojavaltuutetun toimisto määräsi yritykselle seuraamusmaksun tietosuoja-asetuksen rikkomisesta, sillä terveystietojen käsittely kuuluu yrityksen ydinliiketoimintaan. Lisäksi tietosuojavaltuutettu määräsi yrityksen korjaamaan käytäntönsä suostumuksen pyytämisessä.

Tietosuojavaltuutetun toimiston seuraamuskollegio määräsi yritykselle tietosuojarikkomuksista 122 000 euron suuruisen seuraamusmaksun. Lisäksi yritykselle annettiin huomautus. Päätökset eivät ole vielä lainvoimaisia ja niistä voi valittaa hallinto-oikeuteen.

Tietosuojavaltuutetun toimiston seuraamuskollegio on määrännyt perintäyritys Alektum Oy:lle 750 000 euron suuruisen seuraamusmaksun. Perintäyhtiö ei ollut vastannut rekisteröidyn oikeuksia koskeviin pyyntöihin. Yritys myös vaikeutti ja hidasti asian tutkintaa välttelemällä valvontaviranomaista. Apulaistietosuojavaltuutetun ja seuraamuskollegion päätökset eivät ole vielä lainvoimaisia. Niihin voi hakea muutosta valittamalla hallinto-oikeuteen.

Avainsanat

Tilaa
Ilmoita
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments