HelHO: Metalliputkesta valmistettu kynäpistooli oli erityisen vaarallinen ampuma-ase

12.1.2023 | Oikeusuutiset

Markku Fredman

Hel­HO:2022:6 Törkeä ampuma-aserikos – Erityisen vaarallinen ampuma-ase – Ampuma-ase – Muuksi esineeksi naamioitu ampuma-ase – Kynäpistooli

Arvioitavana oli metalliputkesta ja muista osista valmistettu ampuma-ase, joka ei muistuttanut ulkoisesti lainkaan perinteistä ampuma-asetta (niin kutsuttu kynäpistooli). Hovioikeus katsoi, että tällaista ampuma-asetta oli pidettävä ampuma-aselain 9 §:n 3 kohdassa tarkoitettuna muuksi esineeksi naamioituna ampuma-aseena ja rikoslain 41 luvun 2 §:n 1 momentin 1 kohdan mukaisena erityisen vaarallisena ampuma-aseena. Arvioituaan, että tekoa oli pidettävä kokonaisuutena arvostellen törkeänä, hovioikeus luki tällaista ampuma-asetta julkisella paikalla luvattomasti hallussapitäneen vastaajan syyksi törkeän ampuma-aserikoksen.

Vrt. THO:2020:6

Hel­HO:2022:6

Avainsanat

Tilaa
Ilmoita
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments