Toisen henkilön puheiden levittäminen tekstitettynä avoimella YouTube-kanavalla oli kiihottamista kansanryhmää vastaan

15.11.2022 | Oikeusuutiset

Markku Fredman

KKO:2022:63 Kiihottaminen kansanryhmää vastaan – Sananvapaus

Vastaaja oli julkaissut ja levittänyt muun muassa avoimella YouTube-kanavallaan videoita erään henkilön pitämistä kahdesta englanninkielisestä puheesta, jotka vastaaja oli tekstittänyt eri kielille. Videoilla esiintynyt puhuja oli muun ohella solvannut maahanmuuttajia ja islaminuskoisia ihmisiä.

Korkein oikeus katsoi ratkaisustaan ilmenevillä perusteilla, että vastaaja oli syyllistynyt menettelyllään kahteen kiihottamiseen kansanryhmää vastaan.

A ei ole videot julkaistessaan suorittanut sellaisia toimituksellisia toimenpiteitä, joiden perusteella toiminta olisi rinnastettavissa journalistiseen työhön. Näin ollen hänen vetoamillaan seikoilla ei ole merkitystä arvioitaessa syytteessä kuvattujen ilmausten rangaistavuutta.

Tiedote

KKO:2022:63

Avainsanat

Tilaa
Ilmoita
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments