Ehdolliseen vankeuteen aiemmin tuomitulle voitiin tuomita sakko myöhemmässä oikeudenkäynnissä, vaikka syytteet olisi voitu käsitellä yhdessä

13.10.2022 | Oikeusuutiset

Markku Fredman

THO:2022:6 Rangaistuksen määrääminen – Yhteinen rangaistus – Aikaisemmin tuomitun vankeusrangaistuksen huomioon ottaminen – Sakko

A oli tuomittu vahingonteosta ja virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta yhteiseen ehdolliseen vankeusrangaistukseen. Tämän jälkeen käräjäoikeus on tuominnut A:n kahdesta vahingonteosta, lievästä vahingonteosta ja haitanteosta virkamiehelle yhteiseen 40 päiväsakon sakkorangaistukseen. Kysymys siitä, voitiinko aikaisempi ehdollinen vankeusrangaistus katsoa riittäväksi seuraamukseksi myös myöhemmin käsiteltäviksi tulleista teoista, kun kaikista rikoksista olisi voitu tuomita rangaistus samalla kertaa.

Äänestys 2-1

THO:2022:6

Avainsanat

Tilaa
Ilmoita
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments