Tullivarastonpitäjään kohdistettu dopingrikossyyte hylättiin kun näyttöä levitystarkoituksesta ei ollut

8.7.2022 | Oikeusuutiset

Markku Fredman

KKO:2022:49 Dopingrikos – Törkeä dopingrikos

A:n edustaman yhtiön tullivarastoon oli toimitettu Kiinasta neljä kauttakulkutavarana käsiteltyä ja edelleen Euroopan unionin ulkopuolelle vietäväksi ilmoitettua lentorahtierää, jotka sisälsivät dopingaineita. Kolme erää oli takavarikoitu Suomessa. Yhden erän A oli lähettänyt Liettuaan, mutta se oli sittemmin takavarikoitu Virossa.

Kun kauttakuljetuksessa oli noudatettu sitä koskevia säännöksiä eikä asiassa ollut näytetty, että A:n tarkoituksena olisi ollut tuoda dopingaineet Suomeen tai levittää niitä, syyte törkeistä dopingrikoksista hylättiin.

KKO:2022:49

Avainsanat

Tilaa
Ilmoita
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments