AOA moittii Rajavartiolaitosta: lapsikaappaustilannetta ei tunnistettu

3.5.2022 | Oikeusuutiset

Markku Fredman

Kantelija arvosteli Helsinki-Pietari väliä liikennöivässä Allegro-junassa suoritettua rajatarkastusta. Kantelun mukaan Rajavartiolaitoksen virkamies oli huomannut, että äitinsä kanssa matkustaneella kantelijan lapsella ei ollut mukanaan Suomeen palaamiseen tarvittavia matkustusasiakirjoja ja huomauttanut tästä lapsen äidille. Lapsen äidillä ei myöskään ollut erillistä kirjallista lupaa huoltajalta (kantelija) viedä lasta pois maasta. Tästä huolimatta rajatarkastaja oli antanut lapsen äidin jatkaa matkaansa lapsen kanssa Venäjän puolelle. Kantelija on tapahtuma-aikaan ollut lapsen yksinhuoltaja. Asian johdosta on käynnistetty Haagin lapsikaappaussopimuksen mukainen palautusprosessi, joka ei ole kantelun mukaan toistaiseksi johtanut lapsen palauttamiseen.

Lue lisää

Avainsanat

Tilaa
Ilmoita
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments