Yritysten perintäkuluille katto

28.4.2022 | Oikeusuutiset

Markku Fredman

Yrityssaatavien perintäkuluja rajoitetaan pysyvästi, kun saatavien perinnästä annetun lain muutokset tulevat voimaan toukokuussa. Tasavallan presidentin on määrä vahvistaa muutokset huomenna perjantaina.

Koronavirusepidemian taloudellisia vaikutuksia lieventänyt väliaikainen sääntely korvataan pysyvällä sääntelyllä siitä, minkälaisista ja kuinka monesta perintätoimesta yritysvelalliselta saa vaatia korvauksen. Samalla yksittäisistä perintätoimista veloitettavien kulujen ja velallisen kokonaiskuluvastuun enimmäismäärää rajoitetaan. Säännökset koskevat yrityksiltä perittävien saatavien lisäksi esimerkiksi asunto-osakeyhtiöiltä ja yhdistyksiltä perittävien saatavien perintää.

Yritysvelallisille turvataan riittävä aika huomautusten tai maksusuorituksen tekemiseen ennen mahdollisia seuraavia maksullisia perintätoimia tai tratan protestointia. Lisäksi mahdollisuus sähköisten perintäkirjeiden käyttämiseen laajenee niin kuluttaja- kuin yrityssaatavien perinnässä.

Lakimuutos on osa pääministeri Sanna Marinin hallituksen ohjelmaa. 

Uudistus tulee voimaan toukokuun alussa. 

Yritysten perintäkuluille katto

Avainsanat

Tilaa
Ilmoita
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments