TiVi ja ESS: Oikeuslaitoksen Aipa-hanke on venynyt ja sen hinta on noussut

5.4.2022 | Oikeusuutiset

Markku Fredman

Oikeuslaitoksen toiminnan tehostamiseen tarkoitettu aineistopankkijärjestelmä- eli Aipa-hanke on viivästynyt vuosilla ja sen hintalappu on kasvanut huomattavasti. Ainakin toistaiseksi näyttää sen käytölläkin olleen päinvastaisia vaikutuksia kuin alkujaan tarkoitettiin. Etelä-Suomen Sanomat (maksumuurin takana) kertoo Päijät-Hämeen käräjäoikeuden pidentyneistä käsittelyajoista, ja yksi merkittävä tekijä on ollut juuri Aipa.

ESS:n haastattelema Päijät-Hämeen käräjäoikeuden laamanni Pekka Määttä kuvailee, kuinka maanlaajuinen Aipa tuotiin käräjäoikeuksille tehostamishankkeena, mutta todellisuudessa se on vaikeuttanut työskentelyä ja vienyt työaikaa.

Tietoviikko

Avainsanat

Tilaa
Ilmoita
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments