Syyttämättäjättämispäätökset alkoholin etämyyntiasiassa

12.4.2022 | Oikeusuutiset

Markku Fredman

Syyttäjä on tehnyt päätökset jättää syyttämättä ns. alkoholin etämyyntiasiassa. Yhtiöiden vastuuhenkilöiden epäiltiin syyllistyneet törkeään alkoholirikokseen myymällä, välittämällä ja luovuttamalla alkoholijuomaa alkoholilain vastaisesti.

Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valvira teki 25.9.2020 tutkintapyynnön, jossa se pyysi esitutkintaviranomaisia tutkimaan, ovatko virolaisen ja ranskalaisen yhtiön vastuuhenkilöt ja yhtiöissä määräysvaltaa käyttäneet henkilöt syyllistyneet alkoholijuomia internetin kautta Suomeen myydessään sellaiseen rikokseen, josta on säädetty rangaistus rikoslain 50a luvun 1-3 §:n nojalla, tai johonkin muuhun rikokseen.

Tulli toimitti asiassa esitutkinnan ja saattoi asian syyttäjälle syyteharkintaan, koska oli syytä epäillä, että mainittujen yhtiöiden vastuuhenkilöt olisivat syyllistyneet törkeään alkoholirikokseen myymällä, välittämällä ja luovuttamalla alkoholijuomaa alkoholilain vastaisesti. 

Nyt syyttäjä on tehnyt asiassa päätökset syyttämättä jättämisestä. Syyttäjän näkemyksen mukaan esitutkinnan perusteella ei ole todennäköisiä syitä rikoksesta epäiltyjen syyllisyyden tueksi.

Syyttämättäjättämispäätökset ns. alkoholin etämyyntiasiassa

Avainsanat

Tilaa
Ilmoita
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments