Veropetos kohdistui myös arvonlisäveroon, kun Suomeen tuotiin toisesta EU-maasta sinne kolmannesta maasta salakuljetettuja savukkeita

9.3.2022 | Oikeusuutiset

Markku Fredman

KKO:2022:12 Veropetos – Törkeä veropetos – Arvonlisävero – Euroopan unionin oikeus

A oli tuonut Suomeen toisesta EU:n jäsenvaltiosta savukkeita, jotka oli salakuljetettu sinne unionin tulli- ja veroalueen ulkopuolelta. Savukkeet oli veron välttämistarkoituksessa jätetty Tullille ilmoittamatta. Hovioikeus oli tuominnut A:n törkeästä veropetoksesta vältetyn valmisteveron ja tullivelan osalta mutta hylännyt syytteen arvonlisäveron osalta sillä perusteella, että Suomen valtio ei ollut toimivaltainen kantamaan arvonlisäveroa.

Korkeimman oikeuden tuomiosta ilmenevillä perusteilla katsottiin, että savukkeet olivat olleet tulossa taloudelliseen vaihdantaan ja kulutuksen kohteeksi Suomessa ja että Suomen valtio oli toimivaltainen kantamaan arvonlisäveron. A oli siten menettelyllään syyllistynyt törkeään veropetokseen myös vältetyn arvonlisäveron osalta.

KKO:2022:12

Avainsanat

Tilaa
Ilmoita
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments