Jatkokäsittelylupa olisi tullut myöntää liikennerikosasiassa; huolellisuusvelvollisuuden rikkominen ei yksistään törkeää liikenneturvallisuuden vaarantamista

14.2.2022 | Oikeusuutiset

Markku Fredman

KKO:2022:6 Oikeudenkäyntimenettely – Jatkokäsittelylupa – Muutosperuste – Painava syy – Liikenneturvallisuuden vaarantaminen – Törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen

Tekoaikaan 16-vuotias A oli kuljettanut kevytmoottoripyörää yöaikaan keula ylös nostettuna ja törmännyt risteyksessä hänen eteensä ajaneeseen henkilöautoon, jonka kuljettajalla oli väistämisvelvollisuus. Käräjäoikeus oli lukenut A:n syyksi törkeän liikenneturvallisuuden vaarantamisen nuorena henkilönä. Hovioikeus ei ollut myöntänyt A:lle jatkokäsittelylupaa.

Korkein oikeus katsoi, että tieliikennelaissa säädetyn yleisen huolellisuusvelvollisuuden rikkominen ei yksinään täytä törkeän liikenneturvallisuuden vaarantamisen ankaroittamisperustetta. Korkein oikeus katsoi ratkaisusta ilmenevillä perusteilla, että hovioikeuden olisi pitänyt myöntää A:lle jatkokäsittelylupa muutosperusteella ja painavan syyn perusteella.

KKO:2022:6

Avainsanat

Tilaa
Ilmoita
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments