Turkkilaisen elinkeinonharjoittajan perheellä ei ollut EU:n ja Turkin välisen assosiaatiosopimuksen mukaisia työntekijän perheelle kuuluvia oikeuksia

11.1.2022 | Oikeusuutiset

Markku Fredman

KHO:2022:2 Ulkomaalaisasia – Oleskelulupa perhesiteen perusteella – Elinkeinonharjoittaja – Työntekijä – Turkin tasavallan ja Euroopan talousyhteisön välinen assosiaatiosopimus – Assosiaationeuvoston päätös N:o 1/80 –7 artikla – Soveltamisala

Perheenkokoaja Turkin kansalainen C on Suomessa asuessaan toiminut elinkeinonharjoittajana. Kun hän ei ollut Euroopan unionin vakiintuneessa oikeuskäytännössä tarkoitettu työntekijä, hänen perheenjäsenillään ei ollut assosiaationeuvoston päätöksen N:o 1/80 7 artiklan mukaisia työntekijän perheenjäsenille kuuluvia oikeuksia.

KHO:2022:2

Avainsanat

Tilaa
Ilmoita
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments