Vastaajalle aiemmin määrätty liikennevirhemaksu ei estänyt rattijuopumussyytteen käsittelyä

17.12.2021 | Oikeusuutiset

Markku Fredman

Vaa­HO:2021:11 Rattijuopumus – Liikennevirhemaksu – Ne bis in idem – Euroopan ihmisoikeussopimus

Vastaajalle oli määrätty liikennevirhemaksu mopon kuljettamisesta sellaisella jalkakäytävän osuudella, jolla mopolla ajaminen oli ollut kiellettyä. Rattijuopumus, josta vastaajaa myöhemmin syytettiin, tosin kuului samaan tapahtumasarjaan, mutta sitä ei aikaan, paikkaan tai muihin teko-olosuhteisiin nähden ollut pidettävä samana tekona. Liikennevirhemaksun määrääminen oli lisäksi ollut tapauksessa selvästi tieliikennelain vastaista ja maksu oli myöhemmin mitätöity. Ne bis in idem -kieltoa ei ollut loukattu.

Vaa­HO:2021:11

Avainsanat

Tilaa
Ilmoita
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments