Aiempien aseiden riittävyys niiden käyttötarkoitukseen ei ollut peruste evätä luvat uusiin vastaaviin aseisiin

3.12.2021 | Oikeusuutiset

Markku Fredman

KHO:2021:173 Ampuma-ase – Aseluvan myöntäminen – Hyväksyttävä käyttötarkoitus – Metsästysperuste – Lupaviranomaisen harkintavalta

Poliisilaitos ei ollut myöntänyt A:lle hänen metsästysperusteella hakemiaan hankkimis- ja hallussapitolupia haulikkoon ja yhdistelmäaseeseen. Poliisilaitos oli katsonut, että A:n olemassa olevat aseet mahdollistivat metsästysharrastuksen täysipainoisen harrastamisen eikä A ollut osoittanut erityisiä perusteluita uusille vastaavan kaltaisille aseille.

Kun otettiin huomioon, että hankkimis- ja hallussapitolupia oli haettu ampuma-aselain 43 §:n 1 momentin 1 kohdan mukaiseen hyväksyttävään käyttötarkoitukseen aseille, joiden ei ollut edes väitetty olevan soveltumattomia sanottuun käyttötarkoitukseen tai mahdollisesti tulevan väärinkäytetyiksi, korkein hallinto-oikeus katsoi, että poliisilaitos ei ollut voinut mainitsemillaan perusteilla jättää myöntämättä kyseisiä hankkimis- ja hallussapitolupia.

KHO:2021:173

Avainsanat

Tilaa
Ilmoita
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Tapsa
2 vuodet sitten

Hyvä että joku on jaksanut viedä lupaviranomaisen harkintaa vielä Hovioikeudesta eteenpäin.
Tietysti asiaa tunteva asianajaja on myös tarpeen.