I-SHO: Tyytymättömyyden ilmoittaminen ei ole käräjäoikeusvaiheen jälkitoimi vaan siitä maksetaan oikeusapupalkkio osana hovioikeusvaihetta

9.7.2021 | Oikeusuutiset

Markku Fredman

I-SHO:2021:3 Oikeusapu – Puolustajan palkkio – Tyytymättömyyden ilmoittaminen

A:n puolustajalle varatuomari B:lle oli käräjäoikeudessa hänen vaatimuksensa mukaisesti maksettu muun ohella palkkiota jälkitoimista tunnin työmäärän perusteella. B vaati hovioikeudessa muun ohella palkkiota 15 minuutin ajankäytön perusteella tyytymättömyyden ilmoituksen laatimisesta ja sen toimittamisesta käräjäoikeuteen. Hovioikeus katsoi, että tyytymättömyyden ilmoittaminen käräjäoikeuden ratkaisuun ei ole oikeusavun palkkioperusteista annetun valtioneuvoston asetuksen 4 a §:ssä tarkoitettu jälkitoimi, josta käräjäoikeus on jo määrännyt maksettavaksi palkkiota. B:llä oli siten oikeus saada hovioikeudessa palkkio tyytymättömyyden ilmoittamisesta.

I-SHO:2021:3

Avainsanat

Tilaa
Ilmoita
2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments