THO vahvennetussa kokoonpanossa: Tyytymättömyyden ilmoittaminen on jälkitoimi, josta ei makseta hovioikeudessa palkkiota oikeusapua saavan avustajalle

6.7.2020 | Oikeusuutiset

Markku Fredman

THO:2020:5 Oikeusapu – Avustajan palkkio

Asiassa on kysymys siitä, onko tyytymättömyyden ilmoittaminen käräjäoikeuden ratkaisuun oikeusavun palkkioperusteista annetun valtioneuvoston asetuksen 4 a §:ssä tarkoitettu jälkitoimi, josta käräjäoikeus on jo määrännyt maksettavaksi palkkiota vai onko A:n puolustajaksi määrätyllä asianajaja B:llä oikeus vaatimaansa palkkioon tyytymättömyyden ilmoituksesta.

…hovioikeus arvioi, että tyytymättömyyden ilmoittaminen käräjäoikeuden ratkaisuun on osaltaan käräjäoikeuden ratkaisun antamisen jälkeisiä toimenpiteitä eikä siitä suoriteta enää palkkioasetuksen 4 a §:ssä tarkoitetun jälkitoimipalkkion lisäksi erillistä korvausta.

Avainsanat

Tilaa
Ilmoita
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments