Konkurssien määrä väheni tammi-kesäkuussa 2021 edellisvuodesta 4,2 prosenttia

21.7.2021 | Oikeusuutiset

Markku Fredman

Tilastokeskuksen tietojen mukaan tammi – kesäkuussa 2021 pantiin vireille 1 298 konkurssia, mikä on 57 konkurssia (4,2 prosenttia) vähemmän kuin vastaavana ajankohtana vuotta aiemmin. Henkilötyövuosien määrä konkurssiin haetuissa yrityksissä oli kaikkiaan 6 583, mikä on 963 henkilötyövuotta (12,8 prosenttia) vähemmän kuin edellisvuonna.

Vireille pannut konkurssit tammi-kesäkuussa 2012–2021

Vireille pannut konkurssit tammi-kesäkuussa 2012–2021
Vireille pantujen konkurssien määrä väheni tammi-kesäkuussa kaupan, muiden palveluiden, majoitus- ja ravitsemistoiminnan sekä teollisuuden ja kaivostoiminnan päätoimialoilla. Lukumääräisesti eniten konkurssit vähenivät kaupan päätoimialalla. Toimialalla pantiin vireille 211 konkurssia, mikä on 31 konkurssia (12,8 prosenttia) vähemmän kuin edellisvuoden vastaavalla ajanjaksolla. Suhteellisesti konkurssien määrä väheni eniten majoitus- ja ravitsemistoiminnassa (20,7 prosenttia).

Vireille pantujen konkurssien määrä kasvoi tammi-kesäkuussa maa-, metsä- ja kalatalouden, rakentamisen sekä kuljetuksen ja varastoinnin päätoimialoilla. Konkurssit kasvoivat eniten maa-, metsä- ja kalatalouden päätoimialalla. Toimialalla pantiin vireille 48 konkurssia, mikä on 14 konkurssia (41,2 prosenttia) enemmän kuin vuotta aiemmin.

Tilastokeskus: Konkurssien määrä väheni tammi-kesäkuussa 2021 edellisvuodesta 4,2 prosenttia

Avainsanat

Tilaa
Ilmoita
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments