Palautusvelvollisuus konkurssissa kohdistuu samoihin omaisuuseriin, jotka peräytettävällä oikeustoimella on luovutettu, sitä ei voi täyttää luovuttamalla konkurssipesälle muita samankaltaisia omaisuuseriä.

11.6.2021 | Oikeusuutiset

Markku Fredman

KKO:2021:48 Konkurssi – Takaisinsaanti konkurssipesään – Takaisinsaannin vaikutukset

Kioskiyritys A Oy oli velan maksuksi luovuttanut B Oy:lle kioskin tavaravaraston. A Oy:n konkurssipesän vaatimuksesta maksu oli määrätty peräytettäväksi.

Korkein oikeus katsoi, että B Oy:llä ei ollut oikeutta täyttää takaisinsaannista konkurssipesään annetun lain 15 §:n 1 momentin mukaista palautusvelvollisuuttaan eikä 3 momentin mukaista korvausvelvollisuuttaan luovuttamalla konkurssipesälle velalliselta saatua omaisuutta vastaavia tavaroita.

KKO:2021:48

Avainsanat

Tilaa
Ilmoita
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments