Syyttäjän valitettua vastaaja ei voinut vastavalituksessa vaatia vahingonkorvausvelvollisuuden kumoamista

20.4.2021 | Oikeusuutiset

Markku Fredman

KKO:2021:25 Oikeudenkäyntimenettely – Muutoksenhaku – Vastavalitus

A oli käräjäoikeudessa tuomittu törkeästä velallisen epärehellisyydestä vankeusrangaistukseen ja velvoitettu suorittamaan konkurssipesälle vahingonkorvausta. Syyttäjän valitettua hovioikeuteen A teki vastavalituksen, jossa hän vaati, että syyte hylätään ja hänet vapautetaan korvausvelvollisuudesta.

Vastavalituksessa esitetty vaatimus vahingonkorvauksen muuttamisesta kohdistui konkurssipesään eikä alkuperäisen valituksen tehneeseen syyttäjään. Vastavalitus jätettiin tämän vaatimuksen osalta tutkimatta. (Ään.)

KKO:2021:25

Avainsanat

Tilaa
Ilmoita
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments