Mediatuomarit avasivat blogin

15.4.2021 | Oikeusuutiset

Markku Fredman

Me­dia­tuo­ma­ri­ver­kos­to on avan­nut blo­gin tuo­miois­tuin­lai­tok­sen jul­ki­sil­le verk­ko­si­vuil­le, oi­keus.fi-por­taa­liin. Me­dia­tuo­ma­ri-blo­gin tar­koi­tuk­se­na on osal­lis­tua kes­kus­te­luun, luo­da kes­kus­te­lu­na­vauk­sia ja li­sä­tä tuo­miois­tuin­lai­tok­sen tun­net­tuut­ta.

Blogissa tuodaan esille erilaisia tuomioistuimiin ja oikeudenkäynteihin liittyviä aiheita, ja siihen kirjoittavat mediatuomariverkoston jäsenet. Ensimmäisen tekstin on kirjoittanut tällä hetkellä Tuomioistuinvirastossa erityisasiantuntijana työskentelevä, käräjätuomari ja mediatuomariverkoston jäsen Nina Immonen.

Immonen kirjoittaa blogitekstissään siitä, miten arkisilla termeillä tahallisuus ja teko on oikeudessa omat juridiset merkityksensä.

“Arkikielessä on selvää, että henkilö, joka potkii, lyö tai retuuttaa toista henkilöä, tekee tekonsa toiminnastaan tietoisena eli tahallisesti.Oikeudessa joudutaan usein arvioimaan tahallisuutta paitsi itse tekemisen, myös seurauksen osalta. Pahoinpitely sisältää (vain) väkivallan tekemisen, tappo puolestaan väkivallanteon ja siitä seuraavan kuoleman. Oikeudellisen tahallisuuden tulee kattaa molemmat tappoon liittyvät elementit, jotta kysymys olisi taposta,” Immonen kirjoittaaAvautuu uuteen ikkunaan

Tiedote

Avainsanat

Tilaa
Ilmoita
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments