Lunastusvaatimuksen esittämisaikaa koskeva asunto-osakeyhtiön yhtiöjärjestyksen lauseke oli pakottavan säännöksen vastainen

22.2.2021 | Oikeusuutiset

Markku Fredman

KKO:2021:12 Asunto-osakeyhtiö – Osakkeen lunastaminen

Asunto-osakeyhtiön yhtiöjärjestykseen sisältyi lunastuslauseke, jonka mukaan lunastusvaatimus tuli esittää 14 päivän kuluessa siitä, kun hallitus oli ilmoittanut lunastusoikeudesta osakkeenomistajille.

Korkeimman oikeuden ratkaisussa katsottiin, ettei lunastusvaatimuksen esittämisen määräaikaa voitu yhtiöjärjestyksessä määrätä alkamaan muusta ajankohdasta kuin asunto-osakeyhtiölain 2 luvun 5 §:n 2 momentin 5 kohdassa (1599/2009) tarkoitetusta osakkeiden siirtoa koskevasta ilmoituksesta. Yhtiöjärjestyksen lunastuslauseke oli siten lain pakottavan säännöksen vastainen ja lunastusmenettelyyn sovellettiin asunto-osakeyhtiölain säännöstä.

KKO:2021:12

 

Avainsanat

Jätä kommentti

  Tilaa  
Ilmoita