KKO äänesti takaisinsaannin edellytyksistä kun velka oli maksettu läheisyhtiön konkurssipesälle

5.2.2021 | Oikeusuutiset

Markku Fredman

KKO:2021:8 Konkurssi – Takaisinsaanti konkurssipesään

A Oy:llä oli saatava B Oy:ltä. A Oy asetettiin konkurssiin, minkä jälkeen sen konkurssipesän pesänhoitaja vaati konkurssiuhkaisella maksukehotuksella B Oy:tä suorittamaan velkansa. B Oy maksoi velan A Oy:n konkurssipesälle. Tämän jälkeen B Oy asetettiin konkurssiin. B Oy:n konkurssipesä vaati velan maksun peräyttämistä.

Korkein oikeus katsoi, että läheisyyssuhdetta oli arvioitava A Oy:n ja B Oy:n välillä. Asiassa oli saatettu todennäköiseksi, että A Oy:n ja B Oy:n läheisyyssuhteella ei ollut ollut yhteyttä velan maksuun. (Ään.)

KKO:2021:8

Avainsanat

Tilaa
Ilmoita
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments