I-SHO: Rikos, jossa maahantuonti on säädetty rangaistavaksi edellyttää, että tarkoituksena on ollut tuoda tavara Suomeen käytettäväksi

12.1.2021 | Oikeusuutiset

Markku Fredman

I-SHO:2020:5 Törkeä dopingrikos – Salakuljetus – Rikosoikeudellinen laillisuusperiaate

Tullivarastonpitäjä oli varastoinut väliaikaiseen varastoon Euroopan unionin kauttakuljetuksessa olleita doping- ja lääkeaineita. Kysymys siitä, oliko hän yhdessä toisen henkilön kanssa tuonut aineet maahan ja pitänyt niitä hallussaan edelleen levittämistarkoituksessa niin, että hän olisi syyllistynyt törkeään dopingrikokseen ja salakuljetukseen. Kysymys myös siitä, oliko lääkkeiden varastoinnissa ja niiden edelleen passittamisella unionin alueella olevaan tullivarastoon syyllistytty lääkerikokseen ja luvattomaan terveydenhuollon ammattitoimen harjoittamiseen.

I-SHO:2020:5

Avainsanat

Tilaa
Ilmoita
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments